OM OSS

MIMMI HANSSON

"Mitt namn är Marianne Hansson, de flesta kallar mig för Mimmi.

Det var inte självklart att jag skulle bli ryttare. Min syster och jag dansade balett som barn. Min syster fortsatte hela livet med dans som karriär, men då jag fick scolios i ryggen blev balettkarriären kort och istället halkade jag in på hästar.

/mimmi-och-liza.jpgMin första och enda ponny "Nellie Brown" kom från England. Vi möttes när jag var 14 år, ponnyn var sex. Varken hon eller jag hade någonsin tävlat och jag hade ingen ambition att göra det heller. Men de andra tjejerna med ponny i stallet fick mig att hänga med på träning för Elisabet Lundholm och sen blev det tävling också.

Vi vann första tävlingen, en Lc på Torns ponnyklubb, ponnyn hade talang, sen var det kört.

Jag hörde talas om en tjej som varit utomlands och tränat och tävlat mycket och nu flyttat till Tygelsjö. Där kunde jag träna hoppning, tog bara en kvart att köra dit och ridhus fanns ju (!). Maria hette hon (Gretzer).

Två år senare red vi ponny EM i England. Och på den vägen är det...."

NICOLE HOLLER

Nicole var tidigare anställd på Hoppstallet under många år. Hon kommer fortfarande och rider och hjälper till med diverse sysslor när det behövs.

/dento-och-nicole.jpg                                      

Nicole och Dento Utopia, val född 2007 e. Cardento. Uppfödare och ägare Lars Pelin.

MARIE JÖNSSON

När Marie inte jobbar som personlig assistent rycker hon in och hjälper till med markservicen hos Hoppstallet. Hon är klippan som ställer upp när extrahjälp behövs både hemma och på tävling.

/soho-och-marie.jpg

Marie och Soho, sto född 2007 e. Shine On. Uppfödare Friedrich Meiners, ägare Karin Käck.

ANNA LINDAHL

Ett par gånger i veckan kommer Anna och hjälper till på Hoppstallet. Hon rider, fixar i stallet och följer med på tävling ibland när det behövs.

/anna-och-melle.jpg

Anna och Caramel, sto född 2004 e. Tornesh, uppfödare Elisabeth Hain. Ägs numera av Flyinge AB.

Hoppstallet samarbetar även bland annat med veterinär Maria Mannfalk Falsterbonäsets Hästveterinär AB och hovslagaren Hanna Fröslev. När det är dags för träning åker vi hem till Maria Gretzer på Philegården i Tygelsjö.